Koetshuis Nijenrode te Breukelen

Opdrachtgever: Stichting Nijenrode

Aan het voorplein van Kasteel Nijenrode ligt het in het begin van de 20ste eeuw gebouwde Koetshuis. De stichting zag in het opwaarderen van het Koetshuis een tweeledige oplossing: enerzijds de mogelijkheid daar activiteiten te kunnen onderbrengen tijdens de restauratie van het kasteel zelf en anderzijds het veilig stellen van het verantwoord gebruik en behoud van het koetshuis.¬† Het gebruik van het Koetshuis blijft onveranderd; congrescentrum (begane grond) en studentensoci√ęteit (eerste verdieping).

De opwaardering vond uitsluitend plaats op de begane grond en bestond uit het vernieuwen van de sanitaire voorzieningen en de afwerkingen van de verschillende ruimten. De grootschalige renovatie heeft ervoor gezorgd dat het Koetshuis in ere is hersteld.